Παγκόσμιος συναγεpμός: Φόβοι από τους ειδικούς για νέα πανδημία – Ο ιός που εντοπίστηκε και τι προκαλεί

από natasa

Από τους βραδύποδες του Αμαζονίου μεταδίδεται. Mεγάλη ανησυχία για τον νέο ιό που αρχίζει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο βραδύπους δεν είναι γνωστός για την ταχύτητα του ενώ ζει στην λεκάνη του Αμαζονίου. Αυτά τα ζώα κινούνται πάντα σε αργή κίνηση. Δυστυχώς αυτό δεν ισχυεί για τον ιό που μεταφέρουν με το όνομα Oropouche.

Ιός: Επιδημίες στην Νότια Αμερική

Μέρος της οικογένειας των αρβοϊών, που περιλαμβάνει τον Ζίκα και τον Δάγγειο πυρετό, υπόκειται σε εκρηκτικές εκρήξεις μετάδοσης.

Μια επιδημία που έπληξε το Μπέλεμ, στην πολιτεία Πάρα του Αμαζονίου της Βραζιλίας, το 1961, μόλυνε 11.000 ανθρώπους μέσα σε εβδομάδες.

Τώρα ο ιός Oropouche βρίσκεται ξανά σε… κίνηση στη Νότια Αμερική, ανησυχώντας τους ειδικούς σχετικά με την καταστροφική απειλή για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής.

Οι λοιμώξεις εξαπλώνονται πολύ πιο μακριά από τη ζούγκλα, όπου ο Oropouche ήταν παραδοσιακά ενδημικός.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Βραζιλία κατέγραψε 5.530 κρούσματα, σε σύγκριση με μόλις 836 το σύνολο του 2023.

Κρούσματα έχουν επίσης σημειωθεί στη Βολιβία, την Κολομβία, το Περού και ακόμη πιο ανησυχητικά πέρα ​​από τον ωκεανό στην Κούβα.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι ο ιός, ο οποίος μεταδίδεται κυρίως μέσω του culicoides paraensis και των κουνουπιών Aedes, έχει τη δυνατότητα να είναι ο επόμενος που θα προκαλέσει μεγάλο ξέσπασμα στη Νότια Αμερική.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy