Συvαγεpμός στην Ιαπωνία: Βακτήριο που τpώει τη σάρκα εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς – Μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο μέσα σε 48 ώρες

από natasa

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία συνδέεται με την άρση των περιορισμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού

Μια σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια που προκαλείται από ένα βακτήριο που τρώει σάρκα εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Ιαπωνία, ιδιαίτερα στο Τόκιο. Το σύνδρομο τοξικού στρεπτοκοκκικού σοκ (STSS) είναι μια επιθετική ασθένεια που μπορεί να αποβεί θανατηφόρα εντός 48 ωρών από τη μόλυνση.

Μόνο το Τόκιο ανέφερε 145 κρούσματα το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η πλειονότητα των περιπτώσεων είναι σε ενήλικες άνω των 30 ετών, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας κυμάνθηκε περίπου στο 30%, σύμφωνα με μια αναφορά της τοπικής εφημερίδας Asahi Shimbun.

«Οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν μέσα σε 48 ώρες», δήλωσε ο Ken Kikuchi, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Γυναικείο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο. «Μόλις ένας ασθενής παρατηρήσει πρήξιμο στο πόδι το πρωί, μπορεί να επεκταθεί στο γόνατο μέχρι το μεσημέρι και μπορεί να πεθάνει μέσα σε 48 ώρες».

Με τον τρέχοντα ρυθμό των μολύνσεων, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιαπωνία θα μπορούσε να φτάσει τα 2.500 φέτος, με ένα «τρομακτικό» ποσοστό θνησιμότητας 30%, είπε ο Kikuchi.

Ο Kikuchi προέτρεψε τους ανθρώπους να τηρούν την υγιεινή των χεριών και να θεραπεύουν τυχόν ανοιχτές πληγές. Είπε ότι οι ασθενείς μπορεί να φέρουν GAS στα έντερά τους, το οποίο θα μπορούσε να μολύνει τα χέρια μέσω των κοπράνων.

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (GAS) συνήθως προκαλεί πρήξιμο και πονόλαιμο στα παιδιά που είναι γνωστός ως «στρεπτόκοκκος», αλλά ορισμένοι τύποι βακτηρίων μπορεί να οδηγήσουν σε ταχεία ανάπτυξη συμπτωμάτων, όπως πόνος στα άκρα και πρήξιμο, πυρετός, χαμηλή αρτηριακή πίεση, που μπορούν να ακολουθηθούν. από νέκρωση, αναπνευστικά προβλήματα, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο. Τα άτομα άνω των 50 είναι πιο επιρρεπή στη νόσο.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία συνδέεται με την άρση των περιορισμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Οπως εξηγεί o Κεν Κικούτσι, η υποβάθμιση της Covid-19 στην ίδια κατηγορία σοβαρότητας με την εποχική γρίπη οδήγησε τον πληθυσμό σε μια χαλάρωση απέναντι στα μέτρα προφύλαξης.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy