Έτοιμη στη στιγμή: Πίτσα στο τηγάνι, πανεύκολη και πεντανόστιμη

από natasa

Μία πανεύκολη συνταγή για λαχταριστή πίτσα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Υλικά για πίτσα στο τηγάνι

Για τη ζύμη πίτσας

3 γρ. μαγιά ξερή
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 ml νερό
300 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
1 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το μπλέντερ
1 κ.γ. βασιλικό ξερό
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
1/4 κ.γ. θυμάρι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι

Για τα topping

Τυρί gouda, τριμμένο
Ζαμπόν, κομμένο στη μέση
Μπέικον, κομμένο στη μέση
Φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
Ελιές, ροδέλες
Φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη πίτσας: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το μείγμα μαγιάς. Ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1½ ώρα.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε κομμάτια των 100 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό σχήμα με έναν πλάστη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε το ένα ζυμάρι για 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
Με μια σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε το ζυμάρι, αλείφουμε την επιφάνεια του με λίγη σάλτσα, αφήνοντας λίγο κενό από τις άκρες, πασπαλίζουμε με τυρί gouda και από πάνω προσθέτουμε τον συνδυασμό των υλικών που επιθυμούμε.
Χαμηλώνουμε ελάχιστα τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και ψήνουμε την πίτσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια και σερβίρουμε αμέσως.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy