464
Το κέικ είναι το ιδανικό γλύκισμα για πρωινό που όλοι αγαπάμε να συνοδεύουμε με τον καφέ μας.
Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε την τέλεια συνταγή για ένα αφράτο κέικ και μαλακό σαν σύννεφο! Και το καλύτερο δεν το ακούσατε ακόμα… Είναι με ζαχαρούχο γάλα και δεν έχει ίχνος βουτύρου! Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση:
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά μεσαία
- 2 βανιλίνες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες. Το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Συμβουλή: Το συγκεκριμένο κέικ βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο. Μια άλλη χρήση του είναι να το κόψουμε με προσοχή με μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κατά μήκος χωρίζοντάς το στα δύο και να στρώσουμε το κάτω κομμάτι με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι και το σερβίρουμε γεμιστό.
Πηγή: womantoc.gr