Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δύο νεκρά παιδιά μέσα σε έναν χρόνο – Τι εξετάζουν οι Αρχές

από natasa

Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους παιδιών οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα, όπου τα κοριτσάκια 20 ημερών και δύο μηνών πέθαναν μέσα σε ένα χρόνο από αδιευκρίνιστα αίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης.

Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε λόγω του τετελεσμένου γεγονότος, δηλαδή τον θάνατο του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας.

Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην “υπάρχουν σύννεφα”.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Π”, ξεκινά γενετικός έλεγχος που θα αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο. Η διαδικασία του ελέγχου είναι εφικτή, καθώς υπάρχει διαθέσιμο “υλικό”. Για το κοριτσάκι των δύο μηνών που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών “Αγία Σοφία” έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Μυστήριο οι θάνατοι

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, σύμφωνα με το οποίο νεαρή μητέρα στην Κάτω Αχαΐα μέσα σε δύο χρόνια έφερε στη ζωή δύο κοριτσάκια, τα οποία κατέληξαν έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, τα βρέφη, 20 ημερών και 2 μηνών, αντίστοιχα, άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε 15 μήνες.

Η 23χρονη μητέρα μίλησε στον Alpha, εννέα ημέρες μετά τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της. Όπως δήλωσε η μητέρα, το παιδί νοσηλευόταν στο Παίδων Αγία Σοφία, χωρίς οι γιατροί να γνωρίζουν την αιτία των σπασμών που παρουσίαζε. Σε κάθε επεισόδιο η μητέρα ήταν παρούσα φωνάζοντας τους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει θάνατο άγνωστης αιτιολογίας, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων. Ακριβώς όπως και το πρώτο παιδί της Ειρήνης που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2022, ενώ κοιμόταν δίπλα στη μητέρα του.

Η Ειρήνη που ήταν κοντά στο βρέφος κάθε μέρα όσο νοσηλευόταν περιέγραψε τα επεισόδια, αλλά και όσα έγιναν στον θάλαμο του νοσοκομείου τη μοιραία ημέρα που το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή.

Το πρώτο παιδί της Ειρήνης γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022. Στις 19 του μήνα, ήταν νεκρό. Η μητέρα ήταν δίπλα του και περιέγραψε τους περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια. Και σε αυτό το παιδί η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη, ενώ ακόμη εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

“Έκανε ένα σύμπτωμα στο σπίτι, όπου γύρναγε τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο κέντρο υγείας και το παιδί συνήλθε. Είπαν δεν ήταν κάτι, έχει σωστούς σφυγμούς, αλλά πρέπει να πάει στο Καραμανδάνειο. Κάθε μέρα ρωτούσα τι είχε το παιδί, δεν μου απάντησαν.

Την 15η μέρα που το παιδί ήταν στη ζωή και ενώ κοιμόντουσαν αγκαλιά, τo παρουσίασε ξανά, με αποτέλεσμα να πάνε στο κέντρο υγείας και μετά από μισή ώρα “έφυγε”.

Η μητέρα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ιστορικό χρήσης ουσιών στο περιβάλλον της, που θα μπορούσε να ενοχοποιηθεί για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Για το δεύτερο παιδί είπε ότι πάθαινε ένα επεισόδιο που παρέπεμπε σε σπασμούς σύμφωνα με τους γιατρούς, όμως δεν φέρεται να ήταν ανησυχητικό. Μάλιστα, της είχαν κλείσει ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο και σε ερώτηση αν έπρεπε να πάει σε ιδιώτη για να βγει πιο γρήγορα η διάγνωση, οι γιατροί είχαν απαντήσει αρνητικά.

Το ραντεβού όμως δεν έγινε ποτέ, γιατί την μέρα που το δεύτερο βρέφος κατέληξε τη μέρα που ήταν να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

“Εγιναν εξετάσεις σε διάφορα πράγματα” τόνισε η μητέρα, τονίζοντας πως “πέντε ημέρες πριν από το πιο σοβαρό περιστατικό οι γιατροί μας είπαν πως το παιδί μάλλον έχει επιληψία. Και αφού ξανάκανε το παιδί σπασμό, αύξησαν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε. Δεν μου έλεγαν τι γίνεται με το παιδί” είπε η μητέρα.

Προβληματισμός στο “Χαμόγελο του Παιδιού” για την υπόθεση της Αχαΐας

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας παραθέτει τις κινήσεις που είχαν γίνει αλλά και εκφράζοντας τον προβληματισμό του, εξέδωσε ο οργανισμός “Χαμόγελο του Παιδιού”, για την υπόθεση της Αχαΐας, όπου δύο βρέφη έχασαν τη ζωή τους με πανομοιότυπο τρόπο.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως αναφέρεται έλαβε “ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της”.

Αποκαλύπτει ότι “τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy