15+1 υγιεινά σνακ στην εγκυμοσύνη

από natasa

Η διατροφικές ανάγκες μιας εγκύου είναι αυξημένες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και για αυτό είναι προτιμότερο να προσέχει τις τροφές που επιλέγει να καταναλώσει.

– Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για υγιεινά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σνακ εγκυμοσύνης:

1. Τυρί  Μια μικρή ποικιλία τυριών είναι μια εύκολη λύση που περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και πρωτεΐνες.

2. Βραστά αυγά – Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών και είναι γρήγορα και εύκολα στη παρασκευή τους – μόλις 3′.

3. Μήλο με καρύδια – Ένα νόστιμο γλυκό σνακ γεμάτο πρωτεΐνες. Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και σε συνδυασμό με τα υγιή λιπαρά των ξηρών καρπών κάνουν την επιλογή αυτή εξαιρετική.

4. Φρέσκα, ωμά λαχανικά – Λαχανικά όπως τα καρότα, τα αγγούρια, οι κόκκινες πιπεριές, το ραπανάκι καταναλώνονται πολύ ευχάριστα ωμά και αποτελούν ένα πολύ υγιεινό τρόφιμο.

5. Γκρέιπφρουτ και Πορτοκάλια – Δύο φρούτα γνωστά και ως κύριες πηγές βιταμίνης C, η οποία -μεταξύ των άλλων- βοηθάει το σώμα στην απορρόφηση του σιδήρου.

6. Μπάρα δημητριακών – Προτιμήστε να φτιάξετε μόνοι σας μπάρες δημητριακών για να αποφύγετε την προστιθέμενη ζάχαρη. Προτιμήστε τις γεύσεις που ταιριάζουν σε εσάς ανάμεσα σε συστατικά που θα σας προσφέρουν διατροφικά το ‘κάτι παραπάνω’, όπως το ταχίνι, το μέλι, η βρώμη και οι ανάλατοι ξηροί καρποί. Λίγη μαύρη σοκολάτα στο μίγμα σας θα σας χαρίσει ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα.

7. Mix ξηρών καρπών – Οι ξηροί καρποί βοηθούν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη, μειώνουν την κακή χοληστερίνη, ενώ προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό. Σας προτείνουμε να συνδυάσετε τους ξηρούς καρπούς με αποξηραμένα φρούτα, όπως cranberries και σταφίδες.

8. Smoothies – Τα Smoothies είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταναλώσετε φρούτα και λαχανικά, που είναι απαραίτητα για το διαιτολόγιο μιας εγκύου, χάρη στις βιταμίνες Α και C, το φολικό οξύ, το σίδηρο και το κάλιο που περιέχουν.

9. Σάντουιτς με αβοκάντο – Τα αβοκάντο αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου και φυτικών ινών και είναι πάντα μια καλή ιδέα για να προσθέσετε στο σάντουιτς σας. Προτιμήστε ψωμί ολικής αλέσεως, τοποθετήστε πάνω του κομμένες φέτες από αβοκάντο και ό,τι άλλο επιθυμείτε… και έτοιμο!

10. Γιαούρτι – Το γιαούρτι ανήκει στην κατηγορία των γαλακτοκομικών και είναι πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Β12 – σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου.

11. Πίκλα τυλιγμένη σε μια φέτα τυρί – Η πίκλα ενισχύει την πέψη και την ανοσοποιητική λειτουργία, ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτική δράση. Συνδυάστε τη με λίγο τυρίκαι απολαύστε κάτι διαφορετικό!

12. Σταφύλια με τυρί – Τα σταφύλια αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και ποικιλίας βιταμινών, ενώ συνδυάζονται αρμονικά με διάφορα είδη τυριών, όπως το cheddar. Έτσι απολαμβάνετε ένα γευστικό απογευματινό γεύμα.

13. Wrap Λαχανικών – Τυλίξτε ψημένα λαχανικά και τυρί σε μια τορτίγια και ένα πεντανόστιμο κολατσιό είναι έτοιμο!

14. Βρώμη – Η βρώμη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυτικές ίνες. Μια καλή ιδέα είναι να την συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς ή να την καταναλώσετε μαζί με γιαούρτι.

15. Κράκερ ή ρυζογκοφρέτες – Τα κράκερ και οι ρυζογκοφρέτες αποτελούν εύκολη βάση για κάθε είδους υλικό, όπως τυρί-κρέμα, μαρμελάδα, φρούτα.

16. Τόνος – Ο τόνος είναι πλούσιος σε μαγγάνιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη C και σελήνιο, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορείτε να τον συνδυάσετε εύκολα με μια μικρή, πράσινη σαλάτα.

Εγκυμοσύνη: 4 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε!

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy