Αν βγει από εκεί, θα πεθάνει: Ο άνδρας που ζει 70 χρόνια σε σιδερένιο σωλήνα, παραδίδει μαθήματα θέλησης και επιμονής

από natasa

Στην ηλικία των 6 ετών, ο Πολ Αλεξάντερ βίωσε τη σκληρή πραγματικότητα όταν διαγνώστηκε με πολιομυελίτιδα, μια ασθένεια που τον αφήνει παράλυτο από τον λαιμό και προς τα κάτω.

Σε μια κατάσταση όπου αδυνατούσε να αναπνεύσει μόνος του, υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία, καθώς του τοποθετήθηκε ένα ειδικό σωλήνα που ονομαζόταν «σιδερένιος πνεύμονας».

Πολ Αλεξάντερ: Το μηχάνημα που τον κρατά στη ζωή

Παρόλο που ο Πολ Αλεξάντερ εξαρτιόταν από το μηχάνημα για την αναπνοή του, κατάφερε να αναπτύξει τη δική του μοναδική τεχνική αναπνοής, που ονομάζεται επίσης “αναπνοή του βατράχου,” παρέχοντας του τη δυνατότητα να αποσυνδέεται προσωρινά από τη συσκευή. Ο ειδικός αναπνευστήρας που χρησιμοποιείται απαιτεί από τον ασθενή να ξαπλώνει μέσα σε αυτόν, ενώ μια συσκευή στερεώνεται σφιχτά γύρω από τον λαιμό του. Αυτή η συσκευή λειτουργεί μέσω της δημιουργίας αρνητικής πίεσης, επιτρέποντας στους πνεύμονες του ασθενούς να λάβουν τον απαραίτητο οξυγόνο, καθώς το κεντρικό νευρικό σύστημα και η αναπνευστική λειτουργία του είχαν καταστραφεί από την πολιομυελίτιδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, οι γιατροί προσπάθησαν να τον εξασκήσουν να αναπνέει αυτόνομα, αποσυνδέοντάς τον από το μηχάνημα. Ωστόσο, μόλις αυτή η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε ο Πολ λιποθύμησε. Όμως με τη βοήθεια της κυρίας Σάλιβαν, της φυσικοθεραπεύτριάς του, κατάφερε να αναπτύξει αυτήν την εξαιρετικά πολύπλοκη τεχνική αναπνοής, γνωστή ως “αναπνοή του βατράχου.” Ο Πολ χρειάστηκε έναν χρόνο για να εξοικειωθεί με αυτήν τη νέα τεχνική και, τελικά, μπόρεσε να αναπνεύσει αυτόνομα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επιτρέποντας του να απολαμβάνει πολύτιμες στιγμές στη βεράντα και την αυλή του σπιτιού του.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy