431
Με μπόλικη ζέστη και υψηλή θερμοκρασία έφτασε στην Ελλάδα ο Ιούνιος και για σένα που έχεις ήδη ξεκινήσει διατροφή για τον Αύγουστο που θα πάρεις άδεια και θα βγάλεις το κορμί σου στην παραλία ο Πέτρος Συρίγος σου δείχνει βήμα βήμα πως να κάνεις το πιο εύκολο και γευστικό γλυκό ψυγείου του κόσμου, με μηδενικές σχεδόν θερμίδες.
Λίγα υλικά, λίγος χρόνος εκτέλεσης και καλή απόλαυση!
Τι θα χρειαστείς για το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου
Για την βάση
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα
- 80 ml ζεστό γάλα
Για το γιαούρτι
- 100 γρ ζελέ φράουλα
- 200 ml ζεστό νερό
- 200 ml παγωμένο νερό
- 1 κιλό γιαούρτι
- 20 φράουλες
- 4 φέτες ανανά
Για το ζελέ
- 100 γρ ζελέ φράουλα
- 200 ml ζεστό νερό
- 200 ml κρύο νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
- Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.
- Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι.
- Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.
- Βάζουμε τα 100 γρ ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.
Πηγή: petros-syrigos.com