Καθαρισμός: η αρχή του…παντός για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας!

από natasa

Ο καθαρισμός είναι ίσως η πιο σημαντική κίνηση στην καθημερινή ρουτίνα της περιποίησης, αυτή που βάζει τα θεμέλια για μια υγιή, νεανική επιδερμίδα. Θα πρέπει όμως να αρχίζει και να τελειώνει σωστά. Πώς; Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε και… καθαρίσατε!

Βρείτε τον τύπο σας. Ο καθημερινός καθαρισμός είναι «δώρο άδωρο» αν γίνεται με προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλά και στις δικές μας προτιμήσεις -διαφορετικά θα νιώθουμε τον καθαρισμό σαν αγγαρεία. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει η αίσθηση του νερού στο πρόσωπο, σας ταιριάζουν προϊόντα σε μορφή gel. Ωστόσο, την τελική επιλογή θα την καθορίσει ο τύπος της επιδερμίδας σας.

Αν είναι λιπαρή, με τάση ακμής θα αναζητήσετε μια σύνθεση για βαθύ καθαρισμό, ενώ αν είναι κανονική, ξηρή ή αφυδατωμένη θα προτιμήσετε μια ηπιότερη φόρμουλα, εμπλουτισμένη με ενυδατικά στοιχεία. Αν πάλι σας αρέσει η βελούδινη αίσθηση ενός γαλακτώματος καθαρισμού, οι επιλογές είναι πολλές: από πλούσιες συνθέσεις με θρεπτικά έλαια, ενυδατικούς παράγοντες και βιταμίνες για την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα έως ειδικά σχεδιασμένα γαλακτώματα με καταπραϋντικά συστατικά και φυτικά εκχυλίσματα για την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Tip: Ένα σωστό προϊόν καθαρισμού, θα πρέπει να απομακρύνει το 100% του μέικαπ, των ρύπων και του σμήγματος που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά να μην την απογυμνώνει από τα φυσικά της έλαια. Επομένως, αν δεν αντιμετωπίζετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, κρατήστε… ίσες αποστάσεις: αναζητήστε ένα καθαριστικό που να είναι μεν αποτελεσματικό –για να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή ή να το τρίβετε- όχι όμως τόσο επιθετικό που να ερεθίζει την επιδερμίδα και να την κάνει να «τραβάει» .

Αποφύγετε τα λάθη: Εάν καθαρίζετε το πρόσωπό σας με γαλάκτωμα και δεν το ξεπλένετε, είναι σαν να μένετε με τις… σαπουνάδες. Ακόμα και αν η υφή του είναι δροσερή και ανάλαφρη, δεν πρέπει να μένει στην επιδερμίδα, γιατί το λιπαρό φιλμ που αφήνει, περιέχει υπολείμματα καθαριστικού, ρύπων και μακιγιάζ που μπορούν να μπλοκάρουν τους πόρους, να δημιουργήσουν μαύρα στίγματα ή και να γίνουν εστία ανάπτυξης βακτηριδίων. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε νερό, ολοκληρώστε τον καθαρισμό με μια απαλή τονωτική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα. Η διαδικασία, πάντως, θεωρείται ολοκληρωμένη όταν το βαμβάκι μετά τη χρήση παραμένει λευκό.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy