Φυσικοί τρόποι καθαρισμού του παιδικού δωματίου

από natasa

Ένας από τους χώρους που πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα στην καθαριότητα του σπιτιού είναι σίγουρα το παιδικό δωμάτιο. Τα δωμάτια των παιδιών πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να έχουν ένα καθαρό μέρος διαβίωσης αλλά και μην υπάρχουν βακτήρια και σκόνες στο περιβάλλον που παίζουν και κοιμούνται. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα για την προστασία των βρεφών, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς από ασθένειες.

Κατά τον καθαρισμό του παιδικού δωματίου, υλικά όπως το πανί που χρησιμοποιείτε για ξεσκόνισμα ή η σφουγγαρίστρα που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό άλλων τμημάτων του σπιτιού, πρέπει να απολυμαίνονται ή να αντικαθίστανται με ένα καινούργιο αρκετά συχνά. Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα πρέπει να προτιμώνται τα πανιά μικροϊνών που δεν περιέχουν σκόνη και τα σφουγγάρια μίας χρήσης.

Τα απορρυπαντικά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών επίσης μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στα βρέφη. Επιπλέον, τα χημικά που εισέρχονται στον αέρα μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μέσω της αναπνοής και να προκαλέσουν διάφορες παρενέργειες μακροπρόθεσμα. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν ειδικά απορρυπαντικά για βρέφη και παιδιά, τα φυσικά σαπούνια ή τα οργανικά υλικά ειδικά σχεδιασμένα για βρέφη τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό. Για παράδειγμα, στην επιφανειακή καθαριότητα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ξύδι ή ανθρακούχο νερό με πολύ λίγο λευκαντικό για να καταστρέψετε τα βακτήρια.


Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα υγιεινά υλικά καθαρισμού. Η καλύτερη επιλογή για σας θα είναι καθαριστικά επιφάνειας ατμού. Ο καυτός ατμός θα αφαιρέσει πολλούς μικροοργανισμούς από το περιβάλλον. Με καθαριστικά ατμού, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε σκληρές επιφάνειες και δάπεδα.

Τα μωρά που δεν μπορούν να περπατήσουν ακόμα περνούν τις μέρες τους παίζοντας στο χαλί και σέρνονται στο πάτωμα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό το χαλί και τα παρκέ να είναι καθαρά. Ξεκινώντας να καθαρίσετε το δωμάτιο του μωρού θα πρέπει ασφαλώς να σκουπίσετε κάθε επιφάνεια του δωματίου. Είναι απαραίτητη κίνηση ώστε να αποτρέψετε τη σκόνη να πετάξει και να κινηθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να σκουπίσετε το παρκέ με ξίδι ή απορρυπαντικό ειδικό για μωρά. Το πλύσιμο των χαλιών από την άλλη είναι ιδανικό κάθε 2-3 μήνες να πλένονται με αντιαλλεργικά υλικά τα οποία συνίστανται για παιδικά δωμάτια.

Μετά τον καθαρισμό του δαπέδου, μπορείτε να μεταβείτε σε έπιπλα. Μετά το ξεσκόνισμα όλων των αντικειμένων, μπορείτε να απολυμάνετε έπιπλα όπως μεταβαλλόμενα τραπέζια, ψηλές καρέκλες, παιδικές κούνιες και παιδικά κρεβάτια, που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το μωρό σας, με αντιβακτηριακά προϊόντα. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ξίδι, σόδα και φυσικό σαπούνι αντί για απορρυπαντικά που δεν προκαλούν κακό για τα παιδιά στην αγορά.

Τα κλωστουφαντουργικά προϊόντα, όπως κουβέρτες, πίκες, κουνουπιέρες, κουβέρτες, κουρτίνες, πετσέτες στο δωμάτιο του μωρού πρέπει να πλένονται συχνά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά για βρέφη χαμηλού κινδύνου ή καθαριστικά σαπουνιού για αυτό. Τα αρωματισμένα μαλακτικά και τα απορρυπαντικά σε σκόνη μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες στα βρέφη. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φρεσκοπλυμένα κλινοσκεπάσματα και κουρτίνες στο δωμάτιο του μωρού σας και φυσικά να τα αερίζετε καθημερινά.


Τα μωρά τείνουν να ανακαλύπτουν τα αντικείμενα γύρω τους τοποθετώντας τα στο στόμα τους. Για να προστατεύσετε το μωρό σας από τα μικρόβια, θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε τα παιχνίδια που βάζουν συνεχώς στο στόμα τους, όπως κουδουνίστρες και μπάλες. Μπορείτε να πλύνετε τα υφασμάτινα παιχνίδια ή από πλεκτά υλικά στο πλυντήριο, τοποθετώντας τα στις μπάλες πλυσίματος. Μπορείτε να απομακρύνετε τα μικρόβια βάζοντας τα μέσα σε νερό και ξύδι για περίπου 1 ώρα και στην συνέχεια τα ξεπλένετε. Μπορείτε επίσης να απολυμάνετε τα παιχνίδια που δεν είναι κατάλληλα για πλύσιμο με ατμό ή στεγνό καθάρισμα.

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τα βελούδινα παιχνίδια είναι να τα κρατήσετε στην κατάψυξη για μια μέρα. Καλά διαβάσατε. και όμως! Βάλτε τα βελούδινα παιχνίδια σε μια τσάντα και τα βάζετε στην κατάψυξη. Αφήστε τα μέσα για μια ημέρα, έτσι ώστε όλα τα μικρόβια που βρίσκονται μέσα να πεθάνουν.

Σκουπίστε τα πλαστικά ή ξύλινα παιχνίδια που είναι πολύ μεγάλα με ένα πανί υγρό με ξύδι.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy