Κουλουράκια πορτοκαλιού: Νηστίστιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα

από natasa

Γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή για πεντανόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά

– Ένα νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
– Ένα νεροπότηρο ηλιέλαιο
– Ένα νεροπότηρο ζάχαρη
– Ένα μπέικιν πάουντερ
– Μια βανίλια
– Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– Αλεύρι περίπου 750 γραμμάρια

* Προσοχή: Το νεροπότηρο υπολογίζεται πως είναι 300ml

Εκτέλεση

– Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μας.
– Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι μας.
– Ζυμώνουμε τα υλικά μας.
– Σταματάμε να ζυμώνουμε, τα υλικά μας.
– Αφήνουμε, τη ζύμη μας, να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα (σ.σ. εξήντα λεπτά).
– Πλάθουμε, με τα υλικά μας, τα κουλουράκια μας.
– Τοποθετούμε, λαδόκολλα, στο ταψί μας.
– Τοποθετούμε, τα κουλουράκια μας, στο ταψί μας, το οποίο περιέχει λαδόκολλα.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Τοποθετούμε το ταψί με τα κουλουτάκια μας στο φούρνο μας.
– Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά ή έως ότου, τα κουλουράκια μας, πάρουν χρώμα.

Προσοχή: Καλύτερα είναι να ελέγχουμε τα κουλουράκια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σ.σ. περίπου κάθε πέντε λεπτά). Έτσι, θα αποφύγουμε να μας καούν, τα κουλουράκια μας.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ