279
Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο απλά φαγητά, όμως κάποιες λάθος κινήσεις στο μαγείρεμα και τα μακαρόνια θα σας βγουν λασπωμένα ή άνοστα.
Ένα πολύ συχνό λάθος που μπορεί να κάνετε, λοιπόν, είναι να σουρώνετε τα μακαρόνια και να τα «λούζετε» με κρύο νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φύγει όλο το άμυλο και τελικά να είναι εντελώς άνοστα, με την χρήση του ελαιολάδου να χρειάζεται επίσης προσοχή.
Η σωστή κίνηση για να μη βγουν άνοστα
Ο σωστός τρόπος είναι να τα μεταφέρετε με την κουτάλα για τα μακαρόνια κατευθείαν μέσα στη σάλτσα (χωρίς το νερό). Τόσο απλό.