Μια συνταγή για ένα φαγητό που θα σας εντυπωσιάσει. Απολαυστικό ριζότο με γαρίδες και σάλτσα. Ιδανικό για τη Σαρακοστή και όχι μόνο. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!
Υλικά συνταγής
- 1 φλ. κατεψυγμένες γαρίδες, ξεπαγωμένες και στραγγισμένες
- Μισό κ.γλ. ζάχαρη
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 φέτες μπέικον
- 2 φλ. ρύζι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. βραστό νερό
- 1 συσκευασία ντομάτα, τριμμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο, φυτικό
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σοτάρουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Ανακατεύουμε πάλι για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το βραστό νερό και τις γαρίδες.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και έπειτα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο.
Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το πιπέρι, το αλάτι, την ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί η ντομάτα.
Τέλος βάζουμε το ρύζι σε φόρμα λίγα λεπτά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε σε πιατέλα περιχύνοντας το με τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Εάν θέλουμε να δώσουμε καυτερή γεύση στο ριζότο προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.
- Για έξτρα γεύση και εμφάνιση μπορούμε να προσθέσουμε στο ριζότο μυρωδικά της αρεσκείας μας (βασιλικό, μαϊντανό, κλπ).
πηγή: supersyntages.gr