΄Ενα ιδιαίτερα γευστικό και πανεύκολο γλυκό
Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 250 γρ. καυτό νερό
- 250 γρ. Ζάχαρη
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 90 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάορ
- 2 κρόκοι
- 2 βανιλίνες
- 40 γρ. βούτυρο
Για τη βάση
- 1 πακέτο φρυγανιές
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάορ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσουν.Μόλις βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τις βανιλίνες, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το καυτό νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε 1 πακέτο φρυγανιές στο σιρόπι και αφού τα βάλουμε σε 2 στρώσεις σε ένα ταψί 20×30 εκ., ρίχνουμε το σιρόπι που περίσσεψε.
Χτυπάμε την κρέμα με ραβδομπλέντερ, την απλώνουμε πάνω στις φρυγανιές και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες. Προσθέτουμε σαντιγί από πάνω και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σημειώσεις από τον Σεφ:
*Αν θέλουμε σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε 200 γρ. κουβερτούρα στην κρέμα μόλις βράσει.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βανιλίνη με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
*Αντί για κανέλα, μπορούμε να πασπαλίσουμε μα κακάο.