Αν αναζητάτε μια διαφορετική συνταγή για να μαγειρέψετε το κρέας σας και πιο συγκεκριμένα τις μπριζόλες σας, σας έχουμε μια σούπερ μαρινάδα, δοκιμασμένη, εξαιρετική, ίσως η καλύτερη που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.
Η μαρινάδα δεν είναι κάτι δύσκολο, το αποδεικνύει η παρακάτω συνταγή. Η τόσο αυτή απλή διαδικασία, ωστόσο, γεμίζει με αρώματα το κρέας μας και ακόμη και αν επιλέξετε να το ψήσετε απλά στο φούρνο, το σίγουρο είναι ότι θα φάτε τις καλύτερες μπριζόλες που έχετε φτιάξει ποτέ.
Μαρινάρετε τις μπριζόλες σας λοιπόν, ψήστε τις όπως επιθυμείτε, φτιάξτε και πατάτες και θα ετοιμάσετε ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα, που μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο «μπριζόλες με πατάτες», θα είναι όμως τόσο διαφορετικό από όλες τις προηγούμενες φορές που το έχετε φτιάξει.
Υλικά συνταγής για μαρινάδα
- 1/3 φλιτζάνι σόγιας σως
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 3 κουταλιές ξηρό βασιλικό
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένες μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής μαρινάδας για μπριζόλες
Εξαιρετικά απλή συνταγή, ξεκινήστε τοποθετώντας τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire, τη σκόνη σκόρδου, τον βασιλικό, το μαϊντανό και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ.
Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αναμιχθεί καλά.
Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας σας. Βάλτε το σε ένα κλειστό μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για όσο περισσότερο μπορείτε (ιδανικά 8 ώρες).
Μαγειρέψτε το κρέας σας όπως επιθυμείτε.