Το να ξεπαγώσετε ένα κοτόπουλο είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Απλά το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να ξεπαγώσει μόνο του. Τι γίνεται, όμως, όταν ξεχάσετε να βγάλετε το κοτόπουλο από την κατάψυξη; Ιδού η απορία.
Καταρχάς αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως πάνω από όλα σημασία έχει η ασφάλεια. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς όταν το ωμό κρέας βρίσκεται μεταξύ 4 και 60 βαθμών Κελσίου η παρουσία των βακτηρίων μπορεί να διπλασιαστεί μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Επομένως καλό θα είναι να αποφύγουμε κάτι τέτοιο.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπαγώσετε γρήγορα το κοτόπουλό σας είναι να το βάλετε μέσα σε κρύο νερό. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και βάλτε μέσα το κοτόπουλο. Αλλάζετε το νερό κάθε 20-30 λεπτά. Μην χρησιμοποιήσετε σε καμιά περίπτωση ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το κοτόπουλό σας.
Αν θέλετε να μαγειρέψετε ολόκληρο το κοτόπουλό σας -και θέλετε να το σερβίρετε και ολόκληρο- τότε θα πρέπει να αγοράσετε καινούργιο κοτόπουλο μιας και δεν πρόκειται με τίποτα να ξεπαγώσει. Ακολουθήστε την παραπάνω μέθοδο μόνο αν θέλετε να το ξεπαγώσετε σε κομμάτια.
Ένας άλλος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κοτόπουλό σας άμεσα είναι να το ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι τέτοιο επιτρέπεται. Απλά θα χρειαστεί να το ψήσετε κατά 50% περισσότερο.