605
Ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους, είναι τα μακαρόνια. Διότι, είναι εύκολα στο μαγείρεμα τους και πεντανόστιμα με μια ωραία σάλτσα. Όμως πρέπει να δίνουμε βάση και στην διαδικασία του μαγειρέματος πριν τα δοκιμάσουμε.
Δεν αρκεί, δηλαδή, απλά να βράσουμε τα ζυμαρικά, τα οποία έχουν επίσης τους δικούς τους μύθους. Υπάρχουν, μάλιστα, κλασικά λάθη που κάνουμε και δεν τα γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μην έχουν τη γεύση, που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε.
Τα κλασικά μαγειρικά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν τα μακαρόνια
Ένα από αυτά τα λάθη, είναι να μη ρίχνουμε αλάτι στο νερό που βράζει στην κατσαρόλα, ή να το ρίχνουμε πολύ νωρίς, με το νερό ακόμη να είναι κρύο. Το σωστό είναι να το ρίχνουμε, όταν το νερό έχει ήδη πάρει μία βράση.