Ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους, είναι τα μακαρόνια. Διότι, είναι εύκολα στο μαγείρεμα τους και πεντανόστιμα με μια ωραία σάλτσα. Όμως πρέπει να δίνουμε βάση και στην διαδικασία του μαγειρέματος πριν τα δοκιμάσουμε.
Δεν αρκεί, δηλαδή, απλά να βράσουμε τα ζυμαρικά, τα οποία έχουν επίσης τους δικούς τους μύθους. Υπάρχουν, μάλιστα, κλασικά λάθη που κάνουμε και δεν τα γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μην έχουν τη γεύση, που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε.
Τα κλασικά μαγειρικά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν τα μακαρόνια
Ένα από αυτά τα λάθη, είναι να μη ρίχνουμε αλάτι στο νερό που βράζει στην κατσαρόλα, ή να το ρίχνουμε πολύ νωρίς, με το νερό ακόμη να είναι κρύο. Το σωστό είναι να το ρίχνουμε, όταν το νερό έχει ήδη πάρει μία βράση.

Υπάρχουν κάποια καθημερινά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε όλοι μας, αλλά το κάνουμε με τον πιο λάθος τρόπο, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι η πιρούνα για τα μακαρόνια.
Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε την αλήθεια για την ξύλινη πιρούνα. Η χρήση της ξύλινης πιρούνας εκτός από το να ανακατεύεις τα μακαρόνια είναι να την τοποθετείς επάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να πέφτει ο αφρός και να μην βγαίνει έξω.

Αν μέχρι και σήμερα αφιερώνατε κάνα μισάωρο για να ζεστάνετε το νερό στην κατσαρόλα και να βράσετε τα μακαρόνια σας, ήρθε η ώρα να το… πάρετε αλλιώς.
Στο βίντεο θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο και ενέργεια θα εξοικονομήσετε και χρόνο θα γλιτώσετε…