Η τυρόπιτα είναι πάντα μια τέλεια λύση για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι συνταγές για τυρόπιτες είναι πολλές και σε κάθε μία από αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θα βρεις από κάποιο ψεγάδι, σε αυτή που έχουμε όμως για σήμερα μόνο θετικά μπορεί να βρει κανείς.
Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι, γίνεται γρήγορα και εύκολα ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες που γίνονται με σφολιάτα και χωριάτικο φύλλο.
Η συνταγή είναι του Δημήτρη Μακρυνιώτη
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μεσαία αυγά
- 100 ml γάλα πλήρες
- 500 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε την φέτα που έχουμε κόψει σε ακαθόριστα κομμάτια.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25χ35 , στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.