Τα μπιφτέκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και πάντοτε αναζητούμε τρόπο για το καλύτερο δυνατό τους μαγείρεμα, αν κι ένα σκεύος είναι ικανό να «εκτοξεύσει» τη γεύση του και είναι σίγουρο, ότι το έχετε στο σπίτι σας.
Συγκεκριμένα, τα μπιφτέκια, όπως και τα περισσότερα κρέατα σπίτι πρέπει να ψήνονται σε σχαροτήγανο (γκριλιέρα), το οποίο έχει ήδη κάψει επαρκώς στην εστία στο φουλ της έντασης, έχει περαστεί μετά με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια έχει τοποθετηθεί το κρέας, με ένα φοβερό αποτέλεσμα να έρχεται ειδικά αν βάλετε παγάκι.
Το μπιφτέκι πρέπει να γυρίσει περί τις 4 φορές ανά 1’-1’.30” ανάλογα και με το πάχος του, είτε με λαβίδα, είτε με σπάτουλα. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό στη τεχνική του ψησίματος πέρα απ’ τη σωστή χρήση σχαροτήγανου. Στο σχαροτήγανο υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν σωστά οι γραμμώσεις, που θα δώσουν νοστιμιά και βέβαια να χωρίζεται το μπιφτέκι από το λίπος που βγάζει, την ώρα που ψήνεται.