404
Τι πιο λαχταριστό και απολαυστικό από μια ζεστή, αχνιστή μπουγάτσα πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα;
Υλικά:
Για τη συνταγή
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
- 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
- 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
Για το πασπάλισμα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι
- 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά. Στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο». Με τον ίδιο τρόπο τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 30 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα. Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος.
- Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά. Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρετε την μπουγάτσα χλιαρή ή κρύα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν δεν έχετε ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 lt φρέσκο γάλα, με όση ζάχαρη ή μέλι ταιριάζει στο γούστο σας.
Πηγή: mirsini.gr