8 tips για να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας!

από natasa

Αυτοπεποίθηση… Μπορεί να είναι μία απλή λέξη αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να την κάνουμε τρόπο ζωής. Πάρα πολλές γυναίκες έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης γεγονός που μπορεί να τους δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά τους αλλά και στην κοινωνική ζωή τους.

Σε περίπτωση που δεν αποτελεί ένα έμφυτο στοιχείο του χαρακτήρα σας χρειάζεται συνεχόμενη «δουλειά» με τον εαυτό σας ώστε να αναγνωρίσετε τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σας αλλά και τις δυνατότητές σας.

Ανακαλύψτε ποιο το όνειρό σας και πόσο κοντά του βρίσκεστε

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να πιέζετε συνεχώς τον εαυτό σας για επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό σ’ όλη αυτή τη διαδικασία να γίνει αντιληπτό, ότι κάθε αποτυχία είναι ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο -αφού μέσω αυτής της «διαδρομής» θα διδαχθείτε τα σωστότερα και πιο χρήσιμα νοήματα. Κάνοντας το καλύτερο που μπορείτε, θα ξέρετε ότι έχετε προσπαθήσει, επιτυγχάνοντας μια ισορροπημένη σχέση με τον εαυτό σας.

 Να θέτετε μικρούς και βραχυπρόθεσμους στόχους

Ο δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και χρειάζεται αργά και σταδιακά βήματα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική σας ζωή προσπαθήστε να «γκρεμίζετε ένα κάστρο» τη φορά και μην ξεχνάτε να λέτε «μπράβο» στον εαυτό σας κάθε φορά που το πετυχαίνετε.

Να είστε ειλικρινείς και ρεαλίστριες

Να κάνετε συνεχώς το καλύτερο που μπορείτε με βάση τις δυνατότητές σας χωρίς να προσποιείστε, μέχρι να πετύχετε αυτό που θέλετε. Να είστε σίγουρες ότι αν ακολουθήσετε μια τακτική κι έναν δρόμο που δε σας ταιριάζει αργά ή γρήγορα θα φανεί και τα αποτελέσματα θα είναι άκρως αντίθετα απ΄αυτά που θα θέλατε. Εξάλλου ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

 Να είστε ο εαυτός σας

Μη διστάζετε και μη φοβάστε να εκφράσετε την προσωπικότητα και τις επιθυμίες σας. Τακτικές καταπίεσης μπορεί να φέρουν αρνητικά αποτελέσματα. Ο αυθορμητισμός και ο αυθεντικός χαρακτήρας είναι αυτό που κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις και προσδίδει την ταυτότητά σας σε ότι κι αν κάνετε. Είστε ξεχωριστές και αυτό δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει κανείς.

 Βάλτε χρώμα στη ζωή και στη ντουλάπα σας

Ο πιο εύκολος τρόπος για να εντάξετε τα χρώματα στη ζωή σας είναι η μόδα και τα ρούχα που επιλέγετε. Όταν ανακαλύψετε αυτά που πραγματικά σας ταιριάζουν και κάνουν το δέρμα, αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας να λάμπουν, θα παρατηρήσετε ότι θα νιώθετε υπέροχα με όποιο outfit επιλέγετε και η αυτοπεποίθησή σας θα ανέβει.

 Τονίστε τα «δυνατά» σημεία της σιλουέτας σας

Όλες οι γυναίκες έχουμε αυτά που θεωρούμε «δυνατά» και «αδύναμα» σημεία επάνω μας. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ανακαλύψτε τις ομορφιές της σιλουέτας σας και όλα αυτά που σας κάνουν να νιώθετε άνετα μ’ αυτήν. Εξερευνήστε το σώμα σας, αγαπήστε το, ενώ ταυτόχρονα να το φροντίζετε όσο καλύτερα μπορείτε. Παράλληλα, επιλέξτε τα κατάλληλα σχέδια και κοψίματα σε ρούχα, παίζοντας με τις αποχρώσεις και χρησιμοποιώντας αξεσουάρ που θα τονίσουν το κορμί σας.

 Βάλτε σε προτεραιότητα τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας

Ήρθε η στιγμή να βάλετε τις ανάγκες των άλλων στην άκρη και να στραφείτε προς τις δικές σας. Για λίγο καιρό, ίσως να προσπαθήσετε να πάρετε τις αποστάσεις που χρειάζεστε, ώστε να εστιάσετε στον εαυτό σας (π.χ. σε ένα hobby που επιθυμούσατε να ξεκινήσετε εδώ και καιρό ή τη γυμναστική που αγαπάτε) και να δείτε τι πραγματικά είναι αυτό που θέλετε για να είστε ευτυχισμένες.

 Αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις

Μπορείτε να βρείτε μία σκέψη, η οποία σας κάνει να νιώθετε όμορφα και κάθε φορά που έρχονται στο μυαλό σας αρνητικά και άσχημα πράγματα να τα αντικαθιστάτε μ’ αυτήν. Αξίζει να γνωρίζετε ότι οι αρνητικές σκέψεις δεν είναι πραγματικότητα, αλλά κατασκευάσματα του μυαλού για να σας αποσπούν από τον στόχο σας.

Δείτε επίσης: Βραδινή ρουτίνα για όμορφο δέρμα

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy