6 σημάδια για να καταλάβετε πότε κάποιος λέει ψέματα

από natasa

Υπάρχει μια αξιόπιστη μέθοδος για να αντιληφθούμε εάν κάποιος λέει ψέματα; Η απάντηση είναι  θετική.

Στην προσωπική ζωή, αλλά και στον επαγγελματικό χώρο, είναι ουσιαστικής σημασίας να διακρίνουμε την ειλικρίνεια από το ψέμα.

Για να καταλάβουμε πότε κάποιος μας λέει ψέματα, μπορούμε να αναζητήσουμε διάφορα σημάδια που μας δίνουν ένδειξη για την αλήθεια των λεγομένων του. Αυτά τα σημάδια μπορούν να καταγραφούν από τη διαχείριση των λεπτομερειών έως την έκφραση της γλώσσας του σώματος.

Έλλειψη λεπτομερειών

Όταν κάποιος λέει ψέματα, θα προσπαθήσει να αποφύγει λεπτομέρειες ή θα δώσει αόριστες πληροφορίες για να κρύψει την αλήθεια. Στη συνέχεια, μπορεί να παρατηρήσετε διαφορές στις ιστορίες ενός ατόμου, με λεπτομέρειες που δεν ταιριάζουν ή μοιάζουν απίθανες.

Επίσης, δώστε προσοχή στις αλλαγές στον τρόπο που αφηγούνται γεγονότα, μπορεί να προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια ή να μπερδέψουν την κατάσταση.

Σημάδια άγχους

Το ψέμα μπορεί να είναι αγχωτικό, ακόμη και για έμπειρους ανθρώπους. Εάν κάποιος λέει ψέματα, το σώμα του θα δείξει σημάδια νευρικότητας ή δυσφορίας. όπως υπερβολική εφίδρωση, γρήγορος καρδιακός παλμός, υπερβολική κατάποση ή τρέμουλο χεριών.

Αυτά τα σημάδια μπορεί να υποδεικνύουν ότι το άτομο αισθάνεται πίεση από το ψέμα που λέει και ότι μπορεί να μην αισθάνεται εντελώς άνετα με την κατάσταση.

Υπερβολική γλώσσα του σώματος

Οι εκφράσεις του προσώπου και οι χειρονομίες του σώματος μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για το τι πραγματικά σκέφτεται ή αισθάνεται ένα άτομο. Όταν κάποιος λέει ψέματα, μπορεί να υπερβάλλει σε μια προσπάθεια να πείσει τους άλλους για την ψευδή αφήγησή του. Παρατηρήστε εάν οι εκφράσεις του προσώπου και οι χειρονομίες τους φαίνονται πολύ θεατρικές ή αταίριαστες με την κατάσταση: αυτή η υπερβολή μπορεί να υποδηλώνει ότι κρύβουν την αλήθεια.

Αλλαγή συμπεριφοράς

Όταν το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν είναι ειλικρινές, η συμπεριφορά του μπορεί να αλλάξει σημαντικά από τη συνήθη στάση του. Μπορεί ξαφνικά να γίνουν αμυντικοί, να νευριάσουν ή να αποφύγουν το άμεσο βλέμμα σας. Εάν παρατηρήσετε αυτές τις αλλαγές στη συμπεριφορά, καθώς μπορεί να υποδηλώνουν ότι το άτομο κάτι κρύβει ή δεν λέει την αλήθεια.

Η ιστορία είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή

Αν κάποιος ή κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, συνήθως όντως είναι. Συχνά, στην πραγματικότητα, τα ψέματα περιλαμβάνουν στοιχεία που φαίνονται πολύ τέλεια για να είναι αληθινά.

Για να καταλάβετε πότε κάποιος λέει ψέματα, αναζητήστε σημάδια υπερβολής ή απίστευτου στην αφήγησή του, δίνοντας επίσης προσοχή στην πιθανότητα να προσπαθεί να χειραγωγήσει τα συναισθήματά σας για να κερδίσει εμπιστοσύνη.

Υπεκφυγές

Οι υπεκφυγές είναι μια κοινή συμπεριφορά μεταξύ εκείνων που προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια ή να αποφύγουν να πιαστούν να λένε ψέματα. Όταν ένα άτομο έρχεται αντιμέτωπο με άμεσες ή ξεκάθαρες ερωτήσεις, αντί να απαντά με σαφήνεια, μπορεί να μιλήσει αόριστα ή διφορούμενα, παρέχοντας γενικές πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται πραγματικά στην ερώτηση που τίθεται.

Μια άλλη κοινή τακτική όταν κάποιος λέει ψέματα είναι να αλλάζει θέμα, προσπαθώντας να αποσπάσει την προσοχή αλλού αντί να απαντήσει στην ερώτηση που τέθηκε.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy