Ιδέες για να οργανώσουμε τα ντουλάπια της κουζίνας

από natasa

Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να ψάχνεις κάτι στα ντουλάπια της κουζίνας και να το βρίσκεις αμέσως; Να τ΄ανοίγεις και να είναι όλα τακτοποιημένα και οργανωμένα τέλεια; Τι χρειάζεται γι αυτό. Να σκεφτείς ποια είναι τα ντουλάπια και τα συρτάρια που χρησιμοποιείς περισσότερο, ώστε εκεί να τοποθετήσεις τα πράγματα που θες σε καθημερινή βάση, να ταξινομήσεις κατά είδος, να πάρεις μερικά βαζάκια, κουτιά ή χωρίσματα ώστε να γίνει τέλεια η δουλειά σου και να δεις τις ιδέες μας για το πώς να οργανώσεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου! Άνοιξέ τα πριν ξεκινήσεις, δες την κατάσταση, σήκωσε μανίκια και…αρχίζουμε!

1. Ταξινόμησε με βάση τα προϊόντα και τοποθέτησε σε κάθε ράφι ντουλαπιού ιδιας κατηγορίας  τρόφιμα

2. Ωραία ιδέα για να βρίσκεις εύκολα τα μπαχαρικά σου όταν μαγειρεύεις. Σε γυάλινα μικρά δοχεία, τακτοποιημένα το ένα δίπλα στο άλλο.

3. Τοποθέτησε όρθιους τους δίσκους σου και σε ένα συρτάρι  τις πετσέτες και τα σουπλά από ύφασμα, δίπλωσέ τα σε ρολό

4. Να μια άλλη ιδέα για τις πετσέτες. Οργάνωσε ένα συρτάρι ή ντουλάπι για τα υφασμάτινα της κουζίνας ως εξής: Βάλε κάτω κάτω τα σουπλα κι από πάνω (για να εκμεταλλευτείς κάθε εκατοστό χώρου) κουτιά, καλύτερα διαφανή, για γάντια κουζίνας και πετσέτες.

5. Τέλεια ιδέα για τα λαχανικά που δεν χρειάζονται ψυγείο, να βάλεις κουτιά μεγάλα πλαστικά ή σιδερένια, μέσα σε βαθύ συρτάρι ώστε να ξεχωρίζεις τις πατάτες από τα κρεμμύδια ή τα σκόρδα από τα αβοκάντο.

6. Φτιάξε ένα συρτάρι ή ντουλάπι για τα είδη που χρησιμοποιείς όταν κάνεις ζαχαροπλαστική. Βάλε κουτάκια και θήκες για να βρίσκεις εύκολα τα ψιλά εξαρτήματα

Πηγή

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy